Coroana metalo-ceramică vs. coroana de zirconiu

Alegerea între o coroană pe zirconiu și o coroană metalo-ceramică depinde de preferințele personale ale pacientului, precum și de nevoile clinice și bugetul disponibil. Pentru a face o alegere informată, este important să discutați cu medicul stomatolog, care poate oferi sfaturi personalizate în funcție de situația dvs. și obiectivele dvs. de tratament.

Coroanele de Zirconiu: Avantaje:

  1. Estetică Superioară: Zirconiul este alb în culoare, ceea ce îl face să se integreze bine cu dinții naturali și să ofere un rezultat estetic foarte bun.
  2. Biocompatibilitate: Zirconiul este bine tolerat de organism și nu provoacă reacții chimice în cavitatea bucală.
  3. Rezistență Crescută: Coroanele de zirconiu sunt foarte rezistente în timp și pot rezista uzurii și presiunii masticatorii.
  4. Preparare Minimă a Dintelui: Pentru aplicarea coroanelor de zirconiu, este necesară îndepărtarea minimă a țesutului dentar sănătos.

Dezavantaje:

  1. Cost Mai Ridicat: Coroanele de zirconiu pot fi mai scumpe decât cele metalo-ceramice.

Coroanele Metalo-Ceramice: Avantaje:

  1. Rezistență Crescută: Coroanele metalo-ceramice sunt, de asemenea, rezistente și pot oferi o durabilitate bună în timp.

Dezavantaje:

  1. Aspect Inestetic: Din cauza culorii metalului, aceste coroane pot părea inestetice, mai ales în zona frontală a gurii.
  2. Pierdere de Țesut Dentar: Pregătirea dintelui pentru aplicarea coroanelor metalo-ceramice necesită îndepărtarea mai multului țesut dentar în comparație cu coroanele de zirconiu.
  3. Probleme Estetice în Timp: Odată cu trecerea timpului, poate apărea o linie gri în jurul gingiei, ceea ce poate fi inestetic.

În concluzie, alegerea dintre o coroană pe zirconiu și una metalo-ceramică depinde de preferințele estetice, bugetul disponibil și evaluarea medicului stomatolog cu privire la nevoile clinice specifice ale pacientului. Este important să discutați deschis cu medicul stomatolog pentru a găsi cea mai bună soluție pentru dvs.

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE SAU TELEFONIC LA NUMĂRUL 0722 223 629 sau 0743 933 219