PROFILAXIE DENTARĂ

Profilaxie dentară Cluj Napoca

De ce să tratezi problemele dentare când le poți preveni prin profilaxie?

Serviciile de Profilaxie

Profilaxia dentara este mai importantă ca niciodată pentru a preveni afecțiunile stomatologice în creștere sau complicatiile acestora, care pot fi greu de tratat și extrem de dureroase. Clinica Refresh Dent vă poate ajuta și vă poate oferi îndrumări privind igiena orală corectă (tehnici de periaj corect, utilizarea aței dentare, folosirea perilor speciali pentru spatii interdentare, igiena lucrărilor protetice fixe și mobile, igiena lucrărilor pe implanturi).

O gamă largă de proceduri profilactice includ:

 • Profilaxia afecțiunilor parodontale (gargă cu apă de gură, utilizarea corectă a apei de gură).
 • Controlul plăcii bacteriene.
 • Sigilarea fisurilor și fosetelor dentare.
 • Detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional.
 • Fluorizarea cu ajutorul gutierelor speciale.
 • periajul profesional
 • sondarea spatiilor parodontale 
 • fluorizari topice
 • air-flow
 • gutiere bruxism

Beneficiile profilaxiei includ:

 • Îndepărtează eficient depunerile de tartru și placa bacteriană care nu pot fi eliminate prin simplu periaj.
 • Reduce riscul declanșării afecțiunilor parodontale (gingivite, boala parodontală).
 • Diminuează riscul recesiunii gingivale (ceea ce implicit reduce sensibilitatea dentară și sângerările).
 • Este o procedură simplă, accesibilă și extrem de utilă care nu ar trebui neglijată, fiind recomandată a se efectua o dată la 6 luni.
 • Elimina/amelioreaza halena dentara

Detartraj ultrasonic

DETARTRAJUL DENTAR – CE TREBUIE SĂ ȘTII – Descoperă Semnificația, Costurile și Importanța acestui Tratament Dentar

Detartrajul dentar este o procedură stomatologică esențială pentru menținerea unei sănătăți orale optime. Această intervenție îndepărtează placa bacteriană și tartrul de pe dinți, prevenind astfel complicații ulterioare și contribuind la menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor.

Înțelegerea Detartrajului

Detartrajul dentar, cunoscut și sub numele de curățare profundă, sunt proceduri esențiale în menținerea sănătății orale optime. Acestea implică îndepărtarea meticuloasă a plăcii bacteriene și a tartrului de pe suprafețele dentare și din zona subgingivală. Aceste proceduri non-invazive joacă un rol vital în prevenirea bolilor gingivale și păstrarea dinților sănătoși.

Ce Implică Detartrajul Dentar?

 În timpul detartrajului, un dentist sau un igienist dentar folosește instrumente specializate pentru a îndepărta acumulările de placă bacteriană și tartru de pe suprafețele dinților. Surfasajul radicular se concentrează pe netezirea rădăcinilor dinților pentru a preveni aderența viitoare a plăcii bacteriene. Ambele proceduri sunt efectuate cu cea mai mare precizie și, de obicei, sunt nedureroase.

Importanța Detartrajului Dentar Regulat

Detartrajul dentar regulat ajută la prevenirea bolilor gingivale, reduc riscul pierderii dinților și contribuie la un zâmbet strălucitor. Aceste tratamente sunt componente esențiale ale îngrijirii dentare complete, asigurându-vă că dinții rămân sănătoși și zâmbetul dumneavoastră strălucitor.

Dacă căutați servicii profesionale de detartraj dentar și plan de tratament radicular, nu ezitați să ne contactați. Echipa noastră experimentată se angajează să ofere îngrijire orală de top pentru a vă ajuta să obțineți și să mențineți un zâmbet sănătos și frumos. Programați-vă consultația astăzi pentru un viitor dental mai luminos.

Air –flow dentar

Igienizare cu AIRFLOW – Ce Trebuie Să Știi

Procedura de igienizare cu AIRFLOW reprezintă o curățare dento-gingivală profesionistă și eficientă. Această metodă garantează îndepărtarea petelor de nicotină, cafea, sucuri și alte alimente bogate în coloranți.

Tehnic, AIRFLOW utilizează un dispozitiv de pulverizare care conține particule cu bicarbonat de sodiu, acid citric și apă. Adăugarea apei în proces previne acumularea particulelor de sodiu și evită supraîncălzirea suprafețelor dentare.

Statistic, în aproximativ 98% din cazurile de igienizare dento-gingivală, tratamentul profilactic cu AIRFLOW a oprit sângerările gingivale și parodontale, restabilind culoarea normală a gingiilor.

Când este recomandată igienizarea cu AIRFLOW:

 1. În tratamentul odontologic: înainte de aplicarea sigilărilor dentare.
 2. În tratamentul ortodontic: înainte de montarea aparatelor dentare fixe și pe durata purtării acestora.
 3. În tratamentul protetic: înainte de cimentarea unei lucrări dentare.
 4. Ca igienizare regulată: după efectuarea detartrajului, dar și pentru îndepărtarea petelor cauzate de coloranți.

Alegeți igienizarea cu AIRFLOW, la Refresh Dent, pentru a vă menține dinții sănătoși și gingiile în formă optimă

Date de contact

Programează-te online

Programează-te telefonic la numărul 0722 223 629 sau 0743 933 219.

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Părerea clienților

Aminda Nomade Client

Lucrări efectuate rapid, eficient și cu deosebită grijă pentru confortul pacientului. După o viață întreagă cu anxietate legată de orice deplasare la dentist, aici m-am vindecat. Recomand!

Claudiu Mca Client

Oameni super profi care lucrează cu pasiune! Recomand cu încredere domnișoara dr. Denisa Ciui, are răbdare și este atentă cu pacienții! 👍

Petite Core Client

Recomand cabinetul Refresh Dent. Atat Dr Lucaciu cat si Dr Man au dat dovada de profesionalism. Cu siguranta voi reveni in cabinet.

Soos Laszlo Client

Super de treabă întreabă nonstop daca doare 🙂 au răbdare dacă întrebi, explică nonstop ce fac. Sigur voi reveni 🙂