Cabinet stomatologic Chinteni

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Cabinet stomatologic Chinteni

O igiena orala precara poate sa genereze mai multe probleme dentare si medicale, cum ar fi afectiunile gingiilor, abcesele si infectiile, afectiunile sistemului osos si bolile cardiace. Prezenta periodica la cabinetul medical pentru controlul de specialitate, precum si pentru detartraj pot preveni astfel de complicatii si probleme.

Sunt mai multe motive pentru care merita sa va invingeti frica si sa mergeti la stomatolog:

Pentru o stare de sanatate generala buna

Studiile de specialitate arata existenta unei legaturi intre atacul cerebral si afectiunile gingiilor care apar in urma igienei orale precare. De aceea, un control de specialitate si detartrajul la fiecare 6 luni ajuta la mentinerea unei sanatati bune a gingiilor si a danturii si reduce riscul de aparitie a unei boli de inima sau atacuri cerebrale.

Pentru a preveni afectiunile gingivale

Afectiunile gingiilor reprezinta infectii ale tesutului gingival, ale maxilarului, si sunt una dintre cauzele principale ale dintilor pierduti la adulti. Daca problema este descoperita devreme va putea fi tratata cu succes. Daca pacientii nu primesc tratamentul potrivit, problema poate genera complicatii si va duce la o faza mai grava a acestei afectiuni. Cu o igiena orala corespunzatoare, detartraj, utilizarea atei dentare, periaj de doua ori pe zi si controale regulate veti putea sa preveniti foarte bine toate afectiunile gingiilor si a dintilor.

Pentru a va pastra dantura intacta si sanatoasa

Avand in vedere faptul ca afectiunile la nivelul gingiilor reprezinta o principala cauza a pierderii dintilor la adulti, controlul stomatologic regulat, igiena orala adecvata si periajul dintilor sau utilizarea atei dentare sunt vitale pentru a va pastra dintii intacti cat mai mult timp cu putinta. O dentitie sanatoasa si completa presupune realizarea in conditii optime a functiei de mestecare, ceea ce duce la o stare mai buna a sanatatii sustinuta de o buna digestie.

Pentru a descoperi din timp problemele dentare

Medicul stomatolog poate detecta in timp util si inca din faza incipienta toate problemele referitoare la dantura si la gingii. Detectarea din timp a cariilor, a plombelor crapate sau fisurate si a sensibilitatii gingiilor face ca toate problemele orale sa fie usor tratabile.

Daca nu sunt tratate la momentul potrivit, interventiile pe canalele radiculare dentare sau in tesutul gingival, pot sa devina singurele optiuni de tratament valabile. Doctorul poate sa vada in ce masura aveti grija de dinti prin examinarile periodice.