IMPLANTOLOGIE Cluj-Napoca

Ce este Implantologia? 

Implantologia este o ramură a stomatologiei ce înlocuiește dinții afectați sau lipsă. Lipsa dinților poate afecta vorbirea, aspectul și capacitatea de mestecare. Implanturile oferă soluții durabile, iar aspectul lor se aseamănă perfect cu cel al dinților naturali. 

Ce sunt implanturile dentare? 

La momentul actual, un implant dentar reprezintă cea mai eficientă și modernă soluție în cazul edentațiilor (pierderea unuia sau a mai multor dinți de pe arcada dentară). 

Această intervenție presupune inserarea unei proteze din titan în osul maxilarului pentru a suplini locul unui dinte natural. Un implant dentar are un rol extrem de important atât la nivel funcțional, cât și estetic, redându-i pacientului încrederea în sine și dorința de a zâmbi din nou.

Când se recomandă un implant dentar?

Există mai multe cazuri când se recomandă un implant dentar: 

 • După extracția unui dinte cu volum mic, implantul poate fi realizat în aceeași zi;
 • În cazul extracției unui dinte cu un volum mai mare sau în cazul unei infecții dentare, se recomandă o așteptare de 2-3 luni înainte de implantare.

În ambele situații, decizia privind momentul optim pentru implantare trebuie luată în urma unei evaluări atente a stării generale a pacientului și a particularităților fiecărui caz în parte. Este esențial să se țină cont de sănătatea orală a pacientului, de calitatea osului și de prezența oricăror afecțiuni care ar putea influența procesul de vindecare și succesul implantului dentar.

Ce trebuie să faci înaintea efectuării unui implant dentar? 

Înainte de a fixa implanturile dentare, este necesar să se efectueze analize de sânge și radiografii speciale. Specialiștii în stomatologie de la Refresh Dent vor analiza aceste radiografii și rezultatele testelor sanguine pentru a evalua dacă persoana în cauză este candidatul potrivit pentru implanturi dentare.

Următoarele analize vă vor fi solicitate de către medicul dentist:

 • Timp de sângerare/coagulare
 • Hemoleucograma
 • Glicemie
 • Colesterol
 • Transaminaze

Ce tipuri de implanturi dentare exista?

Supraprotezarea pe implanturi este o soluție eficientă și confortabilă pentru restaurarea completă a arcadei dentare în situațiile în care toți dinții sunt pierduți și apare o resorbție osoasă avansată.

Există două tipuri principale de supraprotezare:

 • Lucrare fixă, înșurubată (Fast and Fixed, All on 6 și All on 4) 

Constă într-o suprastructură fixată pe 4 sau 6 implanturi dentare pentru a restabili integritatea, estetică și funcționalitatea dentară. Această lucrare fixată prin insurubare poate fi îndepărtată în cabinetul stomatologic pentru igienizare profesională și control periodic al implanturilor.

 • Overdenture 

Constă în lucrări mobilizabile fixate pe implanturi prin sisteme speciale de menținere și stabilizare, comportându-se asemănător soluțiilor fixe în timpul masticației și vorbirii.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare? 

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă metoda de a înlocui dinții lipsă. 

 • Confort și beneficii estetice: ajută la conturarea unui zâmbet încrezător, fără să se observe vreo diferență între acesta și dinții naturali; 
 • Dicție perfectă: Restaurarea pe implant vă permite să vorbiți și să mâncați normal, oferindu-vă un confort sporit; 
 • Prevenție: reduce riscul de apariție a cariilor, deteriorarea osului și distrugerea dinților învecinați; 
 • Durabilitate: Implanturile dentare sunt extrem de durabile și, cu îngrijire adecvată, pot fi utilizate pe toată durata vieții.

Cât costă în medie un implant dentar? 

Pentru a vedea lista noastră completă de servicii și prețurile pentru aplicarea implanturilor dentare la clinica noastră, vă recomandăm să vizualizați pagina noastră de tarife

Prețul variază mult considerând tipul de tratament dorit: Inserare Implant – 500 Euro la 3000-4000 euro pentru Implante Fast & Fixed 4-6 și dinți provizorii

Întrebări frecvente 

 • Cât durează procedura de inserare a unui implant dentar?

O intervenție simplă și fără complicații de inserare a unui implant dentar durează, de obicei, mai puțin de o ora.

 • Cât de mult doare inserarea unui implant dentar? 

O astfel de intervenție se face sub sedare conștientă și, deci, fără durere. Există posibilitatea ca după intervenție să simțiți un disconfort, dar care se poate ameliora cu ajutor medicamentelor antiinflamatori recomandate de către medicul specialist. 

 • Care este vârsta minimă pentru o intervenție de implantologie? 

Această intervenție nu este recomandată persoanelor sub 18 ani, pentru că arcadele dentare nu sunt definitiv formate.

Date de contact

Programează-te online

Programează-te telefonic la numărul 0722 223 629 sau 0743 933 219 .

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Părerea clienților

Aminda Nomade Client

Lucrări efectuate rapid, eficient și cu deosebită grijă pentru confortul pacientului. După o viață întreagă cu anxietate legată de orice deplasare la dentist, aici m-am vindecat. Recomand!

Claudiu Mca Client

Oameni super profi care lucrează cu pasiune! Recomand cu încredere domnișoara dr. Denisa Ciui, are răbdare și este atentă cu pacienții! 👍

Petite Core Client

Recomand cabinetul Refresh Dent. Atat Dr Lucaciu cat si Dr Man au dat dovada de profesionalism. Cu siguranta voi reveni in cabinet.

Soos Laszlo Client

Super de treabă întreabă nonstop daca doare 🙂 au răbdare dacă întrebi, explică nonstop ce fac. Sigur voi reveni 🙂