Dentist Cluj

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Dentist Cluj

Exista mai multe afectiuni dentare care nu se vad sau pe care un ochi neavizat nu le poate depista, dar cu ajutorul specialistului in acest domeniu, este rolul sau de a va asigura sanatatea dentara si a cavitatii bucale.

Dentist Cluj – de ce este importanta vizita la stomatolog?

Inainte ca stomatologia moderna sa apara, oamenii manifestau dureri dentare, acestea ducand chiar si la pierderea danturii de la o varsta foarte frageda. Dintii lipsa, innegriti sau strambi, afecteaza atat functiile nutritive, cat si estetic viata multor persoane. In prezent, cei care urmeaza tratamente stomatologice se elibereaza de discomfort, pastrandu-si dintii frumosi si totodata sanatosi, avand un zambet placut.

Cum a reusit stomatologia moderna sa obtina astfel de rezultate?

Stomatologia preventiva este cea care pune accentul pe controale regulate, pe educatie, jucand un rol cheie pentru prevenirea durerilor dentare si pastrarea sanatatii dintilor. Sunt foarte multe persoane care au o igiena bucala de invidiat, si au rareori nevoie de tratamente stomatologice, insa sunt si foarte multi care nu merg din diverse motive la dentist, cum ar fi: fie au retineri cauzate de costurile ridicate sau pur si simplu le este frica de dentist.

Indiferent din care categorie faceti parte ar trebui sa fiti constienti de modul in care dentistul va poate ajuta. Merita sa veniti la un control? Cu siguranta! Pentru a intelege importanta pe care o are stomatologia preventiva, e necesar in primul rand sa stiti ce vor sa previna dentistii.

Cum apar problemele?

Stomatologia are un rol foarte important in vederea prevenirii durerilor de dinti si a pierderii acestora. Colaborand cu pacientii, dentistii fac tot posibilul de a opri efectele placii bacteriene, o pelicula foarte moale formata din resturi alimentare care creaza mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Bacteriile transforma zaharul in acizi care vor ataca smaltul dintilor si vor contribui la aparitia cariilor dentare, care ulterior genereaza dureri insuportabile sau chiar si infectii.

Caria apare atunci cand zona poroasa a dintelui se sfarama si apare o cavitate. In stadiul acesta, cariile nu genereaza disconfort. In schimb, atunci cand caria ajunge pana la pulpa dentara durerea devine insuportabila. Bacteriile care formeaza placa dentara mai pot ataca si intr-un alt mod. Atunci cand placa nu este inlaturata corect prin periaj ea se va intari si va deveni o depunere calcifiata denumita tartru. Din cauza tartrului, gingiile se pot inflama si se pot retrage. Intre gingie si dinte va ramane ulterior un spatiu, iar resturile de mancare care se aduna aici vor asigura un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor care pot infecta gingia.

Chiar daca dentistul elimina depunerile de tartru, daca nu dati atentia cuvenita acestei probleme, toate testuturile din jurul dintilor se pot deteriora foarte mult, iar ca si consecinta, dintii vor cadea. De fapt, tartrul poate sa provoace pierderea mai multor dinti decat cariile, ceea ce reprezinta o problema mai serioasa.

Va asteptam in cabinetul nostru din cartierul Iris, strada Oasului, nr. 86-90, corp J (intrare de pe strada Iris), dotat cu echipamente moderne, in care o echipa de profesionisti abia asteapta sa va redea zambetul perfect!