PROTETICĂ DENTARĂ

Protetică dentară Cluj Napoca

Protetica dentara in cluj, la clinica refresh dent: traieste-ti viata cu zambetul pe buze!

Sunteti in cautarea unor tratamente de protetica la cele mai inalte standarde?

La clinica refresh dent, suntem aici pentru a va ajuta sa va bucurati de viata fara restrictii, avand incredere in zambetul vostru. O parte importanta a acestui proces este reprezentata de tratamentele pentru protetica dentara, care vizeaza refacerea sau inlocuirea dintilor afectati de diverse probleme, cum ar fi cariile avansate.

Cele mai frecvente tratamente protetice

lucrari protetice (coroane dentare, punti dentare): realizate din materiale nobile, seminobile sau ceramica dentara, aceste lucrari sunt concepute pentru a reda functionalitatea si aspectul natural al dintilor. Coroanele dentare acopera un dinte deteriorat, oferind protectie si rezistenta, in timp ce puntilele dentare sunt utilizate pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa.

Proteze mobile sau mobilizabile: protezele dentare mobile reprezinta o optiune convenabila pentru inlocuirea dintilor lipsa. Acestea pot fi scoase si puse in gura de catre pacient si sunt o solutie eficienta pentru restaurarea functionalitatii masticatiei.
Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale: protezele scheletate reprezinta o alternativa mai usoara si mai confortabila la protezele dentare complete. Acestea sunt sustinute de un schelet metalic si pot fi ajustate pentru a se potrivi perfect in gura.
Fatetari ceramice sau compozite: fatetarea dentara este o procedura estetica care implica aplicarea unor straturi subtiri de ceramica sau compozit pe suprafata dintilor pentru a corecta imperfectiunile si pentru a imbunatati aspectul zambetului.
Lucrari pe implante: implantele dentare sunt utilizate pentru inlocuirea unui dinte sau a mai multor dinti. Pe aceste implanturi, pot fi montate coroane, punti sau proteze dentare pentru a restabili functia si aspectul natural al zambetului.
Tratament de echilibrare ocluzala: acest tratament se concentreaza pe corectarea aliniamentului dintilor si a muscaturii pentru a preveni problemele de articulatie temporomandibulara si pentru a asigura o masticatie corecta si confortabila.
Incrustatii din materiale nobile sau ceramica: incrustatiile dentare sunt folosite pentru a repara dintii afectati de carii moderate. Acestea pot fi realizate din materiale nobile sau ceramica pentru o restaurare durabila si estetica.

Echipa noastra de specialisti in protetica dentara de la clinica refresh dent este aici pentru a va ajuta sa gasiti cea mai buna solutie pentru nevoile dvs. Si pentru a va reda un zambet sanatos si frumos. Traiti-va viata cu pofta si bucurati-va de un zambet care straluceste!

Nu amanati! Reveniti la un zambet sanatos chiar acum. Contactati-ne pentru o programare si va vom ajuta sa va redobanditi increderea si sanatatea orala!

A. Proteze dentare personalizate

la clinica refresh dent, suntem dedicati restabilirii sanatatii si functiei orale pentru pacientii care se confrunta cu lipsa totala sau partiala a dintilor. Intelegem ca lipsa dintilor poate crea inconveniente atat din punct de vedere social, cat si in ceea ce priveste starea generala de sanatate. De aceea, oferim solutii personalizate de proteze dentare pentru a va ajuta sa va recastigati zambetul si functia masticatiei.

Tipuri de proteze dentare in functie de situatie

proteze totale: daca lipsesc toti dintii pe arcada, recomandam protezele dentare totale. Acestea sunt elastice (flexibile) si se stabilizeaza prin succiune, creand un vacuum intre proteza dentara si cerul gurii. Proteza totala este conceputa pentru a se potrivi perfect formei arcadelor dentare si este in contact intim cu gingia pacientului.
Proteze partiale: cand pe arcada mai exista cateva dinti naturali, optiunea potrivita poate fi proteza partiala. Protezele dentare scheletate sunt o varianta in acest caz, deoarece se fixeaza de dintii restanti prin intermediul unor sisteme speciale, cum ar fi capsele, culisele, balamalele, magnetii sau telescoapele. Aceste proteze sunt mobile si pot fi indepartate si igienizate zilnic.
Proteze dentare pe implanturi: pentru pacientii care cauta o solutie stabila si permanenta, protezele dentare pe implanturi pot fi considerate. Acest tratament implica instalarea implanturilor dentare (suruburi din titan) pentru a inlocui radacinile dintilor lipsa. Proteza dentara este apoi fixata pe implanturile existente. Aceasta optiune ofera o functionalitate similara cu cea a dintilor naturali si nu acopera cerul gurii.

Diferite tipuri de proteze dentare la clinica refresh dent

proteze dentare conventionale: proteza totala conventionala este primita de pacient dupa aproximativ 8-12 saptamani, permitand gingiei sa se vindece in urma extractiilor prealabile. Proteza dentara imediata este o alta varianta, dar necesita ajustari ulterioare pentru a se potrivi corect in timpul procesului de vindecare.
Proteze dentare scheletate: aceste proteze se fixeaza de dintii restanti prin intermediul unor sisteme speciale. Sunt mobile si trebuie indepartate si igienizate zilnic pentru o buna mentinere a igienei orale.
Proteze dentare pe implanturi: acest tratament implica instalarea implanturilor dentare pentru a inlocui radacinile dintilor lipsa si apoi fixarea protezei dentare pe implanturi. Aceasta optiune ofera o solutie stabila si functionala.

La clinica refresh dent, avem o echipa de specialisti experimentati in proteze dentare care va vor ajuta sa alegeti cea mai buna solutie pentru situatia dvs. Specifica. Scopul nostru este de a va ajuta sa va bucurati din nou de un zambet frumos si de o sanatate orala optima.

B. Pivot dentar

ce este un pivot dentar? Specialistii stomatologi recomanda utilizarea pivotului atunci cand dintelui afectat i s-a pierdut capacitatea de a functiona corespunzator din cauza deteriorarii grave. Pivotul nu inlocuieste intregul dinte, ci isi propune sa pastreze partea sa functionala sau sa il restaureze.

Tipuri de pivot dentar exista doua tipuri principale de pivoti dentari: cei din fibra de sticla si cei din metal.

Pivoti dentari din fibra de sticla: acesti pivoti sunt utilizati frecvent datorita aspectului lor natural si a usurintei in aplicare. Dupa aplicare, dantura tratata arata si se simte asemenea unui dinte natural, iar riscul de fractura este minim.
Pivoti dentari din metal: acestia sunt fabricati din materiale metalice si au o durabilitate considerabila. Cu toate acestea, pot avea o estetica mai slaba in comparatie cu pivotii din fibra de sticla.

Cand se recomanda un pivot dentar?

Utilizarea unui pivot dentar poate fi recomandata in cazurile in care:

dintele afectat nu prezinta o mobilitate accentuata.
Nu exista dureri spontane sau la atingere.
Dinteul nu este fracturat sub nivelul gingiei.
Nu exista abcese sau inflamatii gingivale semnificative.
Dintele a fost tratat anterior corect, urmand etapele si protocolul endodontic.

Doar medicul stomatolog poate stabili daca utilizarea unui pivot dentar reprezinta o solutie viabila in cazul dvs. Si va poate recomanda investigatii radiologice pentru a evalua starea dintelui si a canalului radicular.

Cum se realizeaza tratamentul cu pivot dentar?

Tratamentul cu pivot dentar poate varia in functie de problemele stomatologice ale pacientului, dar include urmatoarele etape de baza:

identificarea dintelui sau dintilor afectati de carii sau traume mecanice.
Curatarea dintelui afectat si evaluarea gradului de afectare.
Efectuarea unui tratament endodontic corect sau verificarea integritatii acestuia, in cazul in care dinteul a fost tratat anterior.
Aplicarea pivotului dentar. Acesta poate fi un pivot prefabricat sau unul realizat in laborator pe baza mulajelor realizate dupa curatarea dintelui afectat.
Cimentarea pivotului pentru a asigura stabilitatea acestuia si integritatea dintelui.
Aplicarea si fixarea coroanei dentare pentru a restabili functia masticatorie si estetica.

Care este costul pentru un pivot dentar?

Costul pentru un pivot dentar variaza in functie de mai multi factori, inclusiv daunele dintelui, materialul pivotului si procedurile stomatologice necesare. La clinica refresh dent, costul pentru refacerea unui dinte cu ajutorul unui pivot dentar din fibra de sticla poate varia si include consultatii si coroana dentara necesara.

Diferenta dintre un pivot dentar si un implant dentar

un pivot dentar pastreaza radacina naturala a dintelui si este inserat in dinte, in timp ce un implant dentar inlocuieste complet radacina si coroana dintelui. Alegerea intre pivot dentar si implant depinde de starea dintelui afectat si de evaluarea medicului stomatolog.

Clinica refresh dent are o echipa de specialisti cu experienta care pot oferi sfaturi si ingrijire pentru sanatatea dumneavoastra orala. Garantam calitate si siguranta in tratamentele noastre, iar echipa noastra va va ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru nevoile dumneavoastra stomatologice.

Date de contact

Programează-te online

Programează-te telefonic la numărul 0722 223 629 sau 0743 933 219.

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Părerea clienților

Aminda Nomade Client

Lucrări efectuate rapid, eficient și cu deosebită grijă pentru confortul pacientului. După o viață întreagă cu anxietate legată de orice deplasare la dentist, aici m-am vindecat. Recomand!

Claudiu Mca Client

Oameni super profi care lucrează cu pasiune! Recomand cu încredere domnișoara dr. Denisa Ciui, are răbdare și este atentă cu pacienții! 👍

Petite Core Client

Recomand cabinetul Refresh Dent. Atat Dr Lucaciu cat si Dr Man au dat dovada de profesionalism. Cu siguranta voi reveni in cabinet.

Soos Laszlo Client

Super de treabă întreabă nonstop daca doare 🙂 au răbdare dacă întrebi, explică nonstop ce fac. Sigur voi reveni 🙂