CONSULTAȚIE DENTARĂ Cluj-Napoca

CONSULTAȚIE DENTARĂ

Ce presupune o consultație dentară?

Medicul dentist va efectua o evaluare a sănătății orale: va analiza starea fiecărui dinte, a gingiilor, a aliniamentului dentar și a contactului între dinți. Vi se vor explica problemele identificate, cauzele acestora și soluțiile disponibile.

De obicei, durata ședințelor de tratament stomatologic este de aproximativ 60 de minute, dar poate varia în funcție de tipul tratamentului. 

Cum mă pregătesc pentru prima mea consultație dentară? 

Prima consultație durează aproximativ 30 de minute. Înainte de întâlnirea cu medicul dentist, veți completa un chestionar medical referitor la istoricul dumneavoastră de sănătate și la obiceiurile alimentare legate de igiena orală. Asigurați-vă că vă prezentați cu o igienă orală corespunzătoare și vă feriți de consumul de cafea sau băuturi care conțin cofeină înainte de programare. 

Tipuri de consultație dentară 

Exista diferite tipuri de consultații dentare care vizează nevoile și preocupările individuale ale pacienților. De la consultații de rutină pentru igiena orală la tratamente specifice pentru diverse afecțiuni dentare. Toate aceste servicii dentare reprezintă un factor esențial în menținerea sănătății orale.

Consultație dentară generală 

O consultație dentară generală reprezintă întâlnirea inițială dintre pacient și un dentist pentru a evalua starea sănătății orale a pacientului, dar și identificarea posibilelor probleme și crearea unui plan personalizat pentru tratarea lor. Consultația dentară generală poate include următoarele acțiuni: 

 1. Examinarea orală: Verificarea stării dinților, gingiilor, limbii și a mucoasei orale pentru semne de probleme sau afecțiuni.
 2. Curățarea profesională: Îndepărtarea plăcii și tartrului acumulate pe suprafața dinților și sub gingii. (Este recomandat ca acest lucru să fie menționat înainte de programare).
 3. Discuții despre igiena orală: Sfaturi și instrucțiuni pentru o îngrijire corectă a dinților și gingiilor acasă, inclusiv tehnici de periaj și utilizarea corectă a aței dentare.
 4. Evaluarea riscurilor: Identificarea factorilor de risc individuali pentru afecțiuni dentare și dezvoltarea unui plan personalizat de prevenție și tratament.

Consultație dentară periodică 

O consultație dentară periodică este o întâlnire regulată dintre pacient și dentist pentru a continua planul personalizat sau tratamentul propus de către acesta. O astfel de consultație include tratamente mai complexe, precum – tratarea cariilor, plombe, fațete ceramice, aparate ortodontice, implanturi dentare, proceduri de chirurgie orală. 

Recomandăm programarea la o consultație stomatologică de 2 ori pe an, chiar dacă nu vă confruntați cu afecțiuni dentare evidente. Unele probleme stomatologice pot avea semne subtile, pe care numai medicul dentist le poate identifica. Studiile au demonstrat, de asemenea, că sănătatea orală este strâns legată de starea generală de sănătate, deoarece infecțiile din cavitatea orală pot agrava afecțiuni precum diabetul și bolile cardiovasculare, iar mobilitatea dinților poate semnala osteoporoza.

Consultație dentară de urgență

Serviciul nostru de urgență stomatologică este accesibil atât pentru adulți, cât și pentru copii, cu un program prelungit și o echipă dedicată, intervenții prompte pentru a alina durerea și a rezolva problemele dentare în cel mai scurt timp posibil. Gama largă de probleme acoperite include: 

 • dureri dentare neclare ce pot indica afecțiuni ale nervului dentar sau necesitatea extracției, inclusiv a molarului de minte inclus
 • abcese dentare și fracturi dentare
 • căderea unor coroane sau punți dentare ce necesită cimentare
 • inflamații ale gingiilor indicând infecții maxilo-faciale

Care sunt beneficiile unei consultații dentare?

Programarea la orice tip de consultație poate aduce următoarele beneficii: 

 • Detectarea timpurie a problemelor 
 • Prevenirea problemelor dentare 
 • Menținerea sănătății orale generale 
 • Îmbunătățirea esteticii dentare 

Care sunt tarifele pentru consultațiile dentare? 

Prima consultație generală, întocmirea unui plan de tratament și anestezia sunt gratuite. A doua consultație generală – SECOND OPINION (fără alte tratamente) costă 99 de lei. 

Pentru mai multe detalii despre tarifele diferitelor tratamente, vă rugăm să consultați următoarea pagina.  

Întrebări comune: 

 • Ce măsuri pot lua pentru a preveni problemele dentare în viitor?

Adopta o igienă orală riguroasă, inclusiv periajul regulat, utilizarea aței dentare și vizite regulate la dentist pentru examene și curățiri profesionale.

 • Ce alimente sau băuturi ar trebui să evit pentru a menține o sănătatea orală?

Evită alimentele și băuturile bogate în zahăr și acid, deoarece acestea pot contribui la apariția cariilor și a altor probleme dentare. 

 • Cum pot gestiona anxietatea sau teama de procedurile stomatologice? 

Poți să ceri un prieten sau un membru al familiei să te însoțească la cabinetul stomatologic și să comunici deschis cu medicul stomatolog despre fricile tale.

Date de contact

Programează-te online

Programează-te telefonic la numărul 0722 223 629 sau 0743 933 219 .

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Părerea clienților

Aminda Nomade Client

Lucrări efectuate rapid, eficient și cu deosebită grijă pentru confortul pacientului. După o viață întreagă cu anxietate legată de orice deplasare la dentist, aici m-am vindecat. Recomand!

Claudiu Mca Client

Oameni super profi care lucrează cu pasiune! Recomand cu încredere domnișoara dr. Denisa Ciui, are răbdare și este atentă cu pacienții! 👍

Petite Core Client

Recomand cabinetul Refresh Dent. Atat Dr Lucaciu cat si Dr Man au dat dovada de profesionalism. Cu siguranta voi reveni in cabinet.

Soos Laszlo Client

Super de treabă întreabă nonstop daca doare 🙂 au răbdare dacă întrebi, explică nonstop ce fac. Sigur voi reveni 🙂