Cabinet stomatologic Cluj

Cabinet Stomatologic Cluj Napoca

Cabinet stomatologic Cluj

Cabinet stomatologic Cluj – cele mai comune semne de afectiuni ale danturii

Gingii inflamate. Atunci cand observati ca gingiile dumneavoastra sunt inflamate, va dor sau sangereaza in momentul periajului, ele nu vor trece de la sine. Gingivita se manifesta de foarte multe ori dureros, iar boala poate sa ramana nediagnosticata pentru foarte mult timp. In timp, tesuturile in care stau fixati dintii pot sa fie afectate.

Respiratie neplacuta. Asociati respiratia neplacuta cu inceputul zilei inainte sa va spalati pe dinti? Atunci trebuie sa stiti ca este un prim semn de gingivita, care netratata poate deveni parodontoza.

Diferentele cromatice. Atunci cand va spalati pe dinti va recomandam sa va uitati cu mare atentie in gura, in special la culoarea limbii si a mucoasei orale de pe buze si obraji. Daca vedeti leziuni si modificari de culoare este momentul sa faceti un control.

Aveti gura uscata? Daca va e tot timpul sete si oricat de mult ati bea ramaneti cu senzatia de gura uscata, va recomandam sa mergeti la dentist pentru a exclude posibililele infectii ale mucoasei.

Petele albe pe smaltul dentar. Petele albe sunt semne ca dintii se demineralizeaza si apar eventualele carii. Infectia castiga teren atunci cand smaltul se dizolva ca un raspuns la acidul produs de bacterii.

Migrene. Daca va doare capul si indiferent ce faceti nu scapati de migrena, parerea unui dentist este importanta. Chiar daca in general durerile de cap nu sunt asociate cu probleme cu danta, cele doua pot sa fie legate. Daca aveti bruxism, este posibil sa va cauzati migrenele singuri. Dentistul va poate ajuta cu un aparat sau o gutiera care va ameliora acest tic.

Gust metalic. Aveti momente in care va simtiti ca si cand ati fi mestecat un pumn de monede ? Pardontoza si gingivita pot sa lase un gust metalic in gura, foarte neplacut si distinct. Daca aveti aceste simptome nu le ingorati si tratati afectiunea inca de la primele semne.