Sigilarea dintilor la copii

Este cunoscut că locul unde apar cel mai des cariile este suprafața de contact dintre dinți, cea supusă procesului de masticație.

Acest lucru se datorează faptului că șanțurile prezente pe suprafața fiecărui dinte crează o morfologie, o forma specifică, care este mai predispusă la reținerea resturile alimentare. Aceste resturi sunt și mai dificil de îndepărtat printr-un simplu simplu periaj. Soluția la problemă? Sigilarea dinților!

Sigilarea dinților este o metodă non-invazivă (deci nu presupune efectuarea anesteziei sau folosirea frezelor) și care previne apariția cariilor dentare cu până la 80%. Ce înseamnă sigilarea? Este o tehnică de mare succes la copii, fiind foarte bine tolerată de aceștia. Condiția esențială pentru a beneficia de sigilare este ca dintele/dinții respectivi să nu prezinte nici un început de carie. Tehnica constă în efectuarea unui periaj riguros în cabinet cu o pastă specială. Apoi se aplică gelul adeziv pregătitor pentru materialul de sigilare. Ultima etapă este aplicarea sigilantului și polimerizarea (întărirea acestuia cu o lampă cu lumină specială care-i permite să-și păstreze calitățile în timp). Caracteristica esențială a acestui material de sigilare este faptul că transformă zona dintelui care reține resturile alimentare într-o suprafață ușor de igienizat. Deasemenea, eliberează continuu fluorul regăsit și în pastele de dinți, un protector pentru smalțul dintelui.

Cât rezistă sigilarea dinților?

Materialul de sigilare se menține pentru aproximativ 2 ani, timp în care asigură o protecție împotriva cariilor dentare. Eficiența sigilării este dată și de respectarea de către pacienți a regulilor de curățare, respectiv efectuarea unui periaj corect. Desigur, sunt recomandate controale periodice la medicul dentist pentru refacerea sigilării la nevoie. Recomandăm sigilarea dinților permanenți: premolari, dar mai ales a molari, de îndată ce au erupt în cavitatea bucală (în jurul vârstei de 6 ani erupe primul molar permanent). Sigilările se pot face și mai târziu, condiția fiind ca dintele respectiv să nu fie afectat de carie.

Deasemenea și adulții pot apela la sigilarea dinților atâta timp cât dintele respectiv nu a fost afectat de carie.

PROGRAMEAZĂ-TE ONLINE SAU TELEFONIC LA NUMĂRUL 0722 223 629 sau 0743 933 219